Foto: Bianca Sistermans 

Ineke Roberta Riem (Oudenhoorn, 1980) schrijft proza en poëzie. Ze studeerde Nederlands in Groningen (cum laude) en een jaar aan de schrijfopleiding van de Rietveld Academie in Amsterdam.
In 2012 won ze de Nieuw Proza Prijs Venlo voor een kort verhaal dat verscheen in De Gids. Een jaar later werd Zeven pogingen om een geliefde te wekken gepubliceerd. Deze roman werd bekroond met de Bronzen Uil en de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs, en genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en de Academica Literatuurprijs. Het boek behoorde tot de Best Verzorgde Boeken van 2013.
Daarna verschenen het poëziedebuut Alle zeeën zijn geduldig (2015), de roman Rauw hart (2017),  de verhalenbundel Onderwaterverhalen (2020) en de dichtbundel Fantasii (2021). Eind november 2021 zal er een deeltje uit de reeks Literaire Juweeltjes verschijnen met nieuwe verhalen; daarin komt ook het autobiografische korte verhaal over haar moeders dood door covid-19, dat gepubliceerd werd in Het Parool.

Verhalen en gedichten van Ineke Riem stonden o.a. in De Gids, Tirade, Poëziekrant en Het Liegend Konijn. Ze droeg haar werk voor op de literaire festivals Writers Unlimited in Den Haag, Het Tuinfeest in Deventer, Read My World in Amsterdam, Het Grote Gebeuren in Groningen, Het Betere Boek in Gent en Liefde tussen de lijnen en TAZ in Oostende.

Interview bij Opium, NPO Radio 4 (25 juni 2020)

Back to Top