Op het strand van Ala Moana, Honolulu

Ik schrijf literatuur: romans, korte verhalen en gedichten. In mijn werk onderzoek ik hoe verbeeldingskracht en realiteit zich tot elkaar verhouden. Het plezier en de troost van het creatieve proces zijn een centraal thema.
Kies hieronder je favoriete biografie (het waarheidsgehalte varieert):
A
Ineke Riem woont op een boerderij in Fryslân met haar echtgenoot, drie fantastische kinderen, teckel Harry en labrador Eduard. Ze houdt van paardrijden en zet zich in voor het behoud van de grashommel.

Ineke Riem is schrijver en filosoof. Zij studeerde in Bologna en Berlijn. In haar diepgravende essays onderzoekt zij hedendaagse tendensen. Haar geliefde is een Chileense kunstenares, sorry, kunstenáár.
C
Ineke Riem woont in een vuurtoren op een eiland in de Noordzee. Speciaal getrainde zeevogels brengen haar manuscripten naar het vasteland. Haar werk werd vertaald in het Swahili, Gaelisch en Hawaiiaans.
D
Ineke Riem (1980) studeerde Nederlands (cum laude) en een jaar aan de Rietveld Academie. Ze debuteerde in 2013 met de roman 'Zeven pogingen om een geliefde te wekken' die bekroond werd met de Bronzen Uil en genomineerd was voor de Academica Literatuurprijs. In 2021 won ze de Vlaamse Melopee Poëzieprijs voor een gedicht uit de bundel 'Fantasii'. Sinds 2020 woont ze in het Witsenhuis in Amsterdam. Ze geeft les op de Schrijversvakschool en werkt aan een roman over een Nederlandse sterrenkundige in Hawaiʻi.

Back to Top