Foto: Bianca Sistermans 

Ineke Riem (Oudenhoorn, 1980) schrijft proza en poëzie. Ze studeerde Nederlands in Groningen (cum laude) en een jaar aan de schrijfopleiding van de Rietveld Academie in Amsterdam.
In 2012 won ze de Nieuw Proza Prijs Venlo voor een kort verhaal dat verscheen in De Gids. Een jaar later werd haar debuutroman Zeven pogingen om een geliefde te wekken gepubliceerd. Deze roman werd bekroond met de Bronzen Uil en de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs, en genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en de Academica Literatuurprijs. Het boek behoorde tot de Best Verzorgde Boeken van 2013.
Daarna verschenen het poëziedebuut Alle zeeën zijn geduldig (2015), de roman Rauw hart (2017),  de verhalenbundel Onderwaterverhalen (2020) en de dichtbundel Fantasii (2021). In de periode 2020-2025 is ze een van de schrijvers die wonen en werken in het Witsenhuis in Amsterdam.

Verhalen en gedichten van Ineke Riem werden o.a. gepubliceerd in De Gids, Tirade, Poëziekrant en Het Liegend Konijn. Ze droeg haar werk voor op Writers Unlimited in Den Haag, op poëzie​​​​​​​festival Het Tuinfeest in Deventer en tijdens Theater Aan Zee in Oostende. 

Interview bij Opium, NPO Radio 4 (25 juni 2020)

Back to Top