Foto: Bianca Sistermans 

Ineke Roberta Riem (Oudenhoorn, 1980) schrijft romans, verhalen en poëzie. Ze studeerde Nederlands in Groningen en een jaar aan de schrijfopleiding van de Rietveld Academie. Momenteel is ze een van de schrijvers die wonen en werken in het Witsenhuis in Amsterdam.
In 2012 won ze de Nieuw Proza Prijs Venlo voor een kort verhaal dat verscheen in De Gids. Een jaar later werd 'Zeven pogingen om een geliefde te wekken' gepubliceerd. Deze roman werd bekroond met de Bronzen Uil en de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs, en genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en de Academica Literatuurprijs. Het boek behoorde tot de Best Verzorgde Boeken van 2013.
Daarna verschenen het poëziedebuut 'Alle zeeën zijn geduldig' (2015), de roman 'Rauw hart' (2017) en  de verhalenbundel 'Onderwaterverhalen' (2020). 'Pegasus in galop', een van de gedichten uit de dichtbundel 'Fantasii' (2021), werd bekroond met de Poëzieprijs Melopee Laarne. Eind november 2021 verscheen er een deeltje uit de reeks Literaire Juweeltjes met vier korte verhalen, waaronder het autobiografische verhaal over haar moeders dood door covid-19, dat eerder gepubliceerd werd in Het Parool.

Verhalen en gedichten van Ineke stonden o.a. in De Gids, Tirade, Poëziekrant en Het Liegend Konijn. Ze droeg haar werk voor op de literaire festivals Writers Unlimited in Den Haag, Het Tuinfeest in Deventer, Read My World in Amsterdam, Het Grote Gebeuren in Groningen, Het Betere Boek in Gent en Liefde tussen de lijnen en TAZ in Oostende.

Back to Top