Herinneringen van een zeemeermin (2021)
Deeltje uit de reeks Literaire Juweeltjes met vier verhalen: een uit de bundel 'Onderwaterverhalen', twee nieuwe en het verhaal over mijn moeders dood door covid dat eerder in Het Parool stond.
(Online) uitverkocht, maar (gesigneerd) nog wel verkrijgbaar bij mij (€ 1,99 plus verzendkosten)
‘Alleen al door het ontroerende verhaal ‘Grote roze vogel’ is dit literaire juweeltje een heus ‘kroonjuweel’.’    Tzum
‘Vier geweldige verhalen.’   NRC Handelsblad
Onderwaterverhalen (2020)
Twaalf aan elkaar geregen verhalen over het verlangen naar eenheid.
In 'Onderwaterverhalen' heeft iedereen een oude ziel. Een Parisienne herinnert zich een bos vol sequoia’s dat ze nooit heeft bezocht. Een voormalige walvisvaarder heeft spijt van zijn daden. Een net afgestudeerde fotografe reist met een oude camera naar de Azoren. Een meisje in de polder fantaseert over verdronken dorpen die weer oprijzen. Alle personages in deze twaalf indringende, met elkaar verweven verhalen verlangen naar verbinding. Ze zijn onderweg naar hun eerste liefde of naar huis, maar raken ondergedompeld in de geheimzinnige onderwaterwereld van dromen, herinneringen en oud zeer. Vinden ze daar wat ze zoeken?
Als e-book online te koop; (gesigneerde) papieren exemplaren zijn bij mij te bestellen (€ 9,99 excl. verzendkosten)
ʻIneke Riem toont wederom aan dat het korte verhaal haar sterke punt is. (...) Riems zinnen dompelen de lezer onder in een bad van weemoed.ʼ ****  Haarlems Dagblad
ʻSinds haar debuut bouwt Riem boek na boek aan een eigen literair universum dat gewild haaks staat op de dagelijkse realiteit waarin geen plaats meer is voor contemplatie en verwondering.ʼ ****  Knack Focus
ʻSferisch en eigengereid.ʼ   NRC Handelsblad
ʻTwaalf verhalen die de grauwe wereld vandaag de dag heel even betoveren.ʼ Tzum
ʻEen juweeltje dat de literatuur verrijkt.ʼ  Kortverhaal.info
ʻOntroerend om te lezen en ik krijg kippenvel van de prachtige zinnen.ʼ  blogger Lalagè (lees haar bespreking en die van andere lezers via Goodreads)
Research en inspiratie:

Zwart strand op São Miguel (Azoren)

Filmpje uit de Pathé Baby Collection van Princeton University Library

Back to Top